Onderwijs Vlaanderen Mobiel

 

Waarom “Onderwijs Vlaanderen Mobiel ?

Waarom wil je als school of als leerkracht ICT in je school of klas integreren …is een kernvraag die je als leerkracht of directeur moet stellen om een succesvolle digitale transformatie in je school door te voeren.

 

Vaak verengen we deze vraag tot de taak van de ICT-coördinator. Echter zijn we er van overtuigd dat de invulling van ICT op school en de taakinvulling van de ICT-coördinator niet meer actueel strookt met hoe technologie het leven van leerkrachten en leerlingen bepaalt en de school binnensijpelt.

 

Terug naar de basis

Met het Onderwijs Vlaanderen Mobiel -project, keren we hiervoor terug naar de basis  …de digitale vaardigheid van de leerkracht …de leerkracht blijft immers de beste app…en heeft de sleutel in handen om een krachtige leeromgeving voor leerlingen te creëren en ondersteunende digitale tools kunnen hierbij de leeromgeving verrijken en een ondersteuning bieden voor het leerproces van kinderen…

 

Leerkrachten inspireren leerkrachten 

Onder het motto “leerkrachten inspireren leerkrachten” trekt“Onderwijs Vlaanderen Mobiel” met enkele dynamische leerkrachten Vlaanderen rond om hun collega’s , leerkrachten, directies, pedagogisch begeleiders en onderwijsinspecteurs aan de hand van de opleiding #iPadcoach2020 vanuit hun praktijkervaring te inspireren over hoe ICT op school ook anders kan….

 

Steunend op 3 pijlers 

De opleiding #iPadcoach2020 steunt dan ook ook op de 3 pijlers : visie, digitale transformatie en onderwijs-influencing.

 

1.Visie

Zoals recent nog bleek uit het Mictivo3-onderzoek, denken scholen te weinig na over waarom ze ICT daadwerkelijk in hun school -en klaspraktijk willen integreren.
Met een aantal bouwstenen reikt de #iPadcoach2020-opleiding je een aantal bouwstenen aan hoe je met je school kan nadenken over “Waarom je ICT in je school wil integreren ?”

 

2. Digitale transformatie

Aan de hand van heel wat praktijkvoorbeelden en praktijktips inspireren we hoe digitale tools je lespraktijk kunnen verrijken tot een krachtige leeromgeving, maar reiken we ook een aantal kapstokken aan hoe je jouw collega’s op jouw school met jouw digitale vaardigheden kan inspireren.

 

3. Onderwijs-influencing

Sociale media is vandaag de dag niet meer weg te slaan uit ons dagelijks leven van onze leerlingen maar ook van onze leerkrachten. Hoe kun je sociale media gebruiken als ondersteunende tool om leerkrachten te begeleiden in hun professionalisering ? Hoe kan sociale media je de werking van ontwikkelaars van educatieve technologieën beter doen begrijpen en hoe hou je via sociale media de vinger aan de pols over de recentste ontwikkeling op gebied van educational technology ?…zijn maar enkele vragen waarop wij in de opleiding #iPadcoach2020 antwoord op geven.

 

“Onderwijs Vlaanderen Mobiel” in jouw buurt

Wil je ons ontmoeten op onze “Onderwijs Vlaanderen Mobiel”-tocht doorheen Vlaanderen, hou dan zeker en vast deze website in het oog wanneer we in jouw buurt of jouw regio zijn.

 

 

 

 

 

 

 

Nee …hoor onze iPad-coaches laten wij niet los …

Ook na je opleiding tot iPad-coach laten we jou niet los !

…en nodigen wij alle iPadcoaches die afstudeerden aan onze eduloep-academie uit, op onze jaarlijkse netwerk -en verdiepingsdag

Stap straks mee op onze “Onderwijs Vlaanderen Mobiel” inspiratiebus. Dit kan op de opstapplaatsen Brugge, Gent, Antwerpen en Hasselt.

Samen brengen we alle iPadcoaches uit alle uithoeken van Vlaanderen, naar een geheime locatie voor een dag vol inspiratie en verdieping !

Wanneer onze eerste netwerk-en inspiratiedag plaatsvindt, ontdek je via deze 👉🏻link.