Joost Dendooven

Hoe kan ICT het leerproces van kinderen ondersteunen …is een vraag waar
Joost Dendooven zich sinds 2013 in verdiept.

Beroepshalve is Joost Dendooven een gedreven en karaktervolle schooldirecteur van een basisschool en doceert hij als gastdocent in de directie-opleiding HIVO “DHOS-Brugge”.

In 2015 en 2017 was hij de drijvende kracht achter de eerste edities van het onderwijscongres Appy Day.

Met een doordacht uitgebouwde visie , tegen de stroom in, zette Joost de afgelopen jaren, zijn leerkrachtenteam op weg om hun digitale vaardigheden te ontwikkelen en mobiele  iPad-technologie als hefboom voor een krachtige leeromgeving in hun klaswerking te integreren…en met succes…

Met een voltallig gecertificeerd  “Apple Teacher” – leerkrachtenteam, wat uniek is voor het onderwijs in België, probeert Joost samen met zijn  dynamisch team  via publicaties en het ontvangen van vele schoolbezoeken, een inspiratiebron te zijn voor het brede onderwijsveld, door het praktijkverhaal van zijn school en de vele praktijktips met het werkveld te delen.

IMG_2322

Tijdens de openingskeynote en tijdens de prikkelsessie “iPad-coach” deelt Joost tijdens “Appy Day 2019” zijn praktijkverhaal over hoe hij met zijn team stapsgewijs op weg is gegaan  om iPad-technologie als hefboom voor een krachtige leeromgeving, in de school -en klaswerking te integreren…maar stelt Joost ook de rol en de functie van een ICT-coördinator in vraag.

Aan de hand van talrijke praktijkvoorbeelden en heel wat praktijktips deelt Joost hoe je als school rond digitalisering een visie kan ontwikkelen en hoe je met een leerkrachtenteam kan evolueren van een “Apple Teacher naar een iPad-coach”.

Joost noemt zichzelf een onderwijs-influencer, waarbij hij zijn expertise deelt via diverse sociale mediakanalen. Begin 2018 richtte hij hiervoor het onafhankelijk inspiratieplatform eduloep.be op. In 2015 werd Joost door Apple opgenomen in het internationaal netwerk van “Apple Distinguished Educators “.

Wie zich op “Appy Day 2019”  wil laten inspireren door het praktijkverhaal en de praktijktips van Joost Dendooven , kan dit door in te schrijven via deze link.