Ciska Schrooten

Gepokt en gemazeld in de wereld van “educational technology” dat is expert “toegankelijkheid” en “bijzonder onderwijs” Ciska Schrooten.

Ciska Schrooten was jarenlang werkzaam als logopedist in een school voor bijzonder onderwijs waar zij de drijvende kracht was achter de autiwerking.

Onder de noemer autipad bouwde zij door de jaren heen een grote expertise uit rond hoe de iPad in te zetten in een autiwerking en hoe een iPad in te zetten als ondersteuning voor kinderen met leerproblematieken.

Haar ervaringen schreef Ciska neer in het e-boek “Apps bij lage ontwikkelingsleeftijd.”

Het gedreven talent van Ciska ging niet onopgemerkt voorbij.
In 2017 werd Ciska door Apple opgenomen in het internationaal netwerk van
“Apple Distinguished Educators “  waarna zij de overstap maakte om als “education manager” aan de slag te gaan om het “education team” van de firma Switch te leiden, waarbij zij scholen begeleidt in hun digitale transformatie.

Samen met AppyDay2020 keynote-spreker Bart Boelen, stond Ciska mee aan de wieg van de EduScan, een ondersteunende tool om als school een visie op ICT-integratie uit te bouwen.

Velen kennen Ciska Schrooten ook als één van de bezielende krachten achter het jaarlijks innovatief onderwijscongres “Digital School Today”.

Straks op AppyDay2020  neemt Ciska je onder de noemer “Autipad & co” , mee in haar praktijkverhaal over hoe je met iPad-technologie kinderen met autisme en kinderen met leerproblematieken kan ondersteunen en de leeromgeving hierop kan aanpassen .

Wens je het praktijkverhaal van Ciska Schrooten te beluisteren …dat kan … schrijf vanaf 15 mei 2020 in voor AppyDay2020 via deze 👉🏻link.